у меня домашней страницей стоит гугл..ну и там каждый день обновляются советы в разделе How to of the day
сегодня вот рассказывают..как делать домашнюю яичную лапшу
вот думаю..может Андрюхе предложить вечерком развлечься..а то он жалуется..что я не готовлю ))
там вроде бы как всё просто
Ingredients:
Salt
Water
Flour
Eggs
даже видео прилагается
In a large bowl put 2-3 cups of flour. Clear a small hole in the middle to make a cone-shaped well. This will make it easy to mix the wet ingredients into the dough.
Add a pinch of salt to the flour.
Crack 2 eggs into the hole.
Take a spoon and mix thoroughly, but not aggressively. If you don't mind getting sticky, clean hands can mix the dough even more effectively.
You'll know the dough is ready when it comes to the texture of wet Play-DohTM.
Put some flour on your counter. This will keep the noodle dough from sticking to your work surface.
Take the dough out of the bowl. Roll out the dough with a rolling pin, working from the middle out, then from the middle in.
When the dough is about a quarter of an inch thick, cut the dough into strips with a pizza cutter or a large knife.
Cook the noodles in boiling water or chicken broth until they float.
Make-Gnocchi
ещё есть оч вкусная и простая штука...НЬЁККИ
у нас почему-то их не продают..зато можно самим
я б с томатным соусом ела.. или с песто
шарлотка ну вчера мы остановились именно на них..плюнули на лапшу..т.к. не понятно..что с ней дальше делать )) ели с томатным соусом... (помидор кипятком ошпарила, сняла кожицу, мнушкой раздавила, добавила оливковое масло на глаз и смесь итальянских трав..усё) )) Lilo ну я догадывалась..что их можно найти ) но и хендмейд получились вполне..правда не очень ясно..где их потом хранить..чтоб не слиплись )